Άφιξη
Αναχώρηση
Ενήλικες
Παιδιά

Λουτρά Υπάτης

Tα Λουτρά της Υπάτης είναι σήμερα μια μικρή αλλά ολοκληρωμένη πόλη, μια λουτρόπολη, που δεν της λείπει τίποτα και που εξασφαλίζει άνετη και ευχάριστη διαμονή στους επισκέπτες της.

Η λουτρόπολη δίνει την εντύπωση αγροτικής περιοχής περιφερειακά. Οι γεωργικές και κτηνοτροφικές ασχολίες εξακολουθούν να ακμάζουν, ιδιαίτερα στους οικισμούς της και στα γύρω χωριά.
Πιο κεντρικά, όμως δίνει μια εντελώς διαφορετική αίσθηση. Αρκετά είναι τα σύγχρονα σπίτια με όλες τις ανέσεις, όπου συστηματικά ενοικιάζονται δωμάτια σε λουόμενους και παραθεριστές με καταλληλότητα εγγυημένη. Τα ξενοδοχεία, από τις μικρές αλλά οργανωμένες πανσιόν, ως τα σύγχρονα κτήρια, όλων των κατηγοριών, ανέρχονται σήμερα σε αρκετές δεκάδες. Τρία - τέσσερα μάλιστα σώζονται από τα τέλη του περασμένου αιώνα και δίνουν ένα αλλιώτικο χρώμα στην λουτρόπολη.

Για τις μετακινήσεις του μπορεί ο επισκέπτης να χρησιμοποιήσει ταξί (το γραφικό αμαξάκι δεν υπάρχει πια), ενώ υπάρχουν λεωφορεία που συνδέουν τα Λουτρά Υπάτης με τη Λαμία, κάθε μια περίπου ώρα.
Στο κέντρο της κωμόπολης βρίσκει κανείς οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί στα παντοπωλεία, στα εστιατόρια, στα περίπτερα και κάθε πρωί στην παραδοσιακή λαϊκή αγορά, όπου αγρότες και αγρότισσες φέρνουν ολόφρεσκα από τους κήπους τους λαχανικά και φρούτα.

Αρκετά είναι τα εστιατόρια, οι ταβέρνες και οι ψησταριές, κεντρικά και απόκεντρα, καθώς και στα γειτονικά χωριά. Δε λείπει ούτε το βραδινό νεανικό στέκι για τα ανήσυχα νιάτα. Και οποιαδήποτε ώρα της ημέρας στα καφεζαχαροπλαστεία, κάτω από τα πλατάνια και με ένα ολάνθιστο πάρκο να απλώνεται μπροστά, μπορεί μια συντροφιά να περάσει αξέχαστες ώρες γλυκιάς ξεγνοιασιάς.
Και όποιος έχει όρεξη για μακρινούς περιπάτους και για εκδρομές, βρίσκεται πράγματι εδώ σε μια πολύ κατάλληλη γεωγραφική θέση για να κινηθεί προς διάφορες κατευθύνσεις και ιδιαίτερα προς τα ορεινά της Οίτης.

Σε όμορφους οικισμούς όπως το πολύ ορεινό Νεοχώρι, το ψηλότερο στην Οίτη, και άλλα γειτονικά χωριά, στο φημισμένο Μοναστήρι του Αγάθωνα με τα πολλά αξιοθέατα, στην Υπάτη και πιο πάνω στην Οίτη, στις εκτάσεις που έχουν ανακηρυχθεί Εθνικός Δρυμός, με τα πανύψηλα έλατα και τα κρύα νερά, και με την ανεπανάληπτη ποικιλία των τοπίων. Σε μικρή ακτίνα βρίσκονται και τόποι ένδοξοι, που σημάδεψαν στην ιστορία μας: Γοργοπόταμος, Αλαμάνα, Θερμοπύλες.

Και η θέση λοιπόν των Λουτρών Υπάτης, όπως και το δροσερό και ξηρό κλίμα τους, το άφθονο πράσινο στο περιποιημένο γενικά περιβάλλον, αναδεικνύουν τη λουτρόπολη σε μια από τις ωραιότερες της Ελλάδας. Όλα τούτα, συνδυασμένα με το πνεύμα της φιλοξενίας των κατοίκων και με όλες τις άλλες προϋποθέσεις, χαρίζουν στους αγανακτισμένους σήμερα από το θόρυβο και τη ρύπανση κατοίκους των πόλεων τις άνετες και ευχάριστες διακοπές που αποζητούν. Χαρίζουν όμως και υγεία, εξασφαλίζοντάς τους ταυτόχρονα και τούτο το πολύτιμο δώρο της φύσης, που ξεπηδάει από τα καυτά έγκατα της γης και προσφέρει ανακούφιση και γιατρειά.